Preišči ta spletni dnevnik

ponedeljek, 24. junij 2024

Medgeneracijsko srečanje v Ljubljani

 Po nastopu zbora DU Podgorje Stopiče na reviji zborov regije za Dolenjsko in Belo Krajino, kjer smo  bili uvrščeni na 2. mesto, smo se še z večjim veseljem in zagnanostjo pripravljali za nastop v Ljubljani na Gospodarskem razstavišču. Medgeneracijsko druženje upokojencev iz vse Slovenije je potekalo 12. in 13. junija. Namen srečanja je bil promocija in ozaveščanje starejših, vključitvi, spodbujanju in sožitju ganeracij - mladostna zagnanost in izkušnje starejših v medsebojnem razumevanju. Ob tem so bile predstavljene različne kulturne in prostoročne dejavnost do aktivnega športnega udejstvovanja.
Naše upokojenke in upokojenci so se izkazali z lepimi ročnimi deli oziroma spretnostmi.
Pevci našega zbora smo bili seveda osredotočeni na naš nastop. Naši dve pesmi, sta bili lep, veder prispevek, saj smo zapeli o pomladi in naši lepi deželi. Nastopilo je osem zborov. Vsi so se potrudili po svojih močeh. 
Med samo prireditvijo oziroma med nastopi so bila podeljena priznanja in zahvale za nabolj dejavne med društvi na različnih področjih od športa, kulture do prostovoljstva, ki je v naši državi zelo dejavno.
Preživeli smo lepo popoldne v pogovorih z drugimi in ne nazadnje tudi ob skupni pogostitvi za nastopajoče.
Joži Staniša
Pri naših rokodelcih

Naš zbor na odru Gospodarskega razstavišča

Pri rokodelcih s transparentom našega farmacevta

Nastop našega zbora