Preišči ta spletni dnevnik

nedelja, 26. januar 2020

Izlet poverjenikov - januar 2020



V letošnjem letu smo zopet organizirali izlet za naše prizadevne poverjenike in nosilce dejavnosti. Tako smo se odpravili na ogled muzeja Lojzeta Slaka in Toneta Pavčka v Mirno peč. Prijazen gostitelj nas je že na vhodu pozdravil in usmeril v muzej. Najprej smo si ogledali kratek film, ki nas je popeljal v čas naše mladosti. Nato smo izvedeli kar nekaj zanimivosti in iskric iz  bogatega življenja našega legendarnega glasbenika. Sami smo si lahko preko slušalk izbrali in poslušali že starejše ali novejše skladbe Lojzeta Slaka, si ogledali originalno pohištvo ob katerem so vadili Fantje iz Praprotna in Trio Lojzeta Slaka. Razstavljena je tudi bogata bera  platinastih in zlatih plošč.

                     Z zanimanjem smo prisluhnili
Udobno smo se namestili in pogledli film o Lojzetu Slaku

Ogledali smo si še paviljon čebel, ki je bil zgrajen v času prizadevanja za razglasitev svetovnega dneva čebel.  Gostoval je že po različnih državah in promovira  pomembnost čebel kot opraševalk in  tako tudi za ohranjanje življenja.

To je pa "čebelja" atrakcija v Mirni peči

Polni lepih vtisov, smo se odpeljali proti Trebnjem. Tam smo si ogledali Galerijo likovnih samorastnikov, kjer razstavljajo in ustvarjajo umetniki z vsega sveta. Prizadevna gospa nam je povedala marsikaj zanimivega o razstavi in delu v galeriji.

Ogled in razlaga
Gospa nas je res znala animirati
Poglejte si to sliko, a ni enkratna  ?



V vasi Občine pri Trebnjem smo si ogledali še staro Jurjevo domačijo - staro črno kuhinjo, sobe  s starim pohištvom, skedenj, svinjak, vodnjak - vse lepo ohranjeno in vzdrževano, s slamnatimi strehami. Zanimiva  kulturna dediščina, ki se je naše generacije še spominjamo.  Sj

Tako izgleda stara domačija

Domačija je stara skoraj 500 let
Meterga in gredenca - ali jih še kaj poznamo?
 




2 komentarja:

  1. Lepo organiziran izlet. Izvedeli in videli mnogo lepih in zanimivih stvari. Jaz sem uživala. Pa še kdaj.

    OdgovoriIzbriši
  2. Lepo ste zakorakali v novo leto!

    OdgovoriIzbriši