Preišči ta spletni dnevnik

sreda, 26. februar 2020

Občni zbor februar 2020


Kako se leto hitro obrne. Zopet smo se zbrali na srečanju ob pregledu zaključenega leta in naših načrtih za naprej. Bil je pustni torek, zbralo se nas je kar čez 200  članov našega društva. Že tradicionalno, po pozdravnem nagovoru, nastopi naš pevski zbor. Poleg ljudskih pesmi se lotevajo  tudi zahtevnejših pesmi, saj z njimi poleg sebe razveselijo tudi  poslušalstvo. Malo so se  tudi našemili, vse v dobro naših smejalnih gubic.
Za resno temo sta poskrbela predstavnika društva Spominčica, ki sta nam povedala veliko koristnih informacij o demenci, predvsem kako se spopadati s to težko boleznijo.
Po predavanju je sledilo poročilo o delovanju zastavljenih programov v minulem letu in finančni pregled dejavnosti v letu 2019. Nato je bilo predstavljeno delovanje društva za naslednje odbobje.
Predvidena je razširitev dejavnosti, ki jih sicer nekateri naši člani že obvladajo, to so razne izdelave drobnih izdelkov, šivanje, kvačkanje, poslikave, pletenje košar in podobno.
Radi bi obudili več druženja na teh področjih in spodbudili člane, ki si želijo več znanja o teh stvareh.
Podeljene so bile medalje našim pikaderjem in kegljačem - ženske in moške ekipe. Jubilanti, ki so včlanjeni v društvo 20, 30 in 35 let so prejeli priznanja. Pozabljeni niso bili naši prizadevni  poverjeniki, ki so za svoje delo tudi prejeli priznanja.
Na pustni večer ne smejo manjkati pustni krofi, ki so jih po večerji med člane razdelile maškare.
Sj

Našemljeni pevski zbor
Uradni del zbora - delovno predsedstvo
Ob 30 letnici - naša zelo vitalna in aktivna člana Jožica in Jože
Z njimi se srečujete - naši poverjeniki
Medalje v pikadu - bil je hud boj
Kegljači pa tudi niso od muh
Z veseljem si vzamejo čas za druženje ob kegljanju
Z nami je "zboroval" predsednik PZDU za Dolenjsko in Belo Krajino  g.Dušan Kraševec


2 komentarja: