Preišči ta spletni dnevnik

torek, 22. september 2020

Podgursko srce

 Lepo septembrsko soboto nam je zelo polepšala predstavitev knjige Gorjansko srce. Prava osvežitev v teh koronskih časih.

Dolž, kraj od koder ti pogled na Gorjance spočije oko in duha. Pevci upokojenskega pevskega zbora Podgorje Stopiče smo bili ponosni, da smo dodali kamenček k predstavitvi knjige Tanje Sluga Kobe Gorjansko srce. Na začetku smo zapeli slovensko himno in na koncu še dve ljudski pesmi. V kulturnem programu so nastopili še otroci podružnične šole Dolž. Tudi tukaj so posegli po preteklosti in predstavili eno prvih povojnih učiteljic - tovarišico Minko.

Knjiga je nastala ob praznovanju 100-letnice šole na Dolžu in je plod vključenosti velikega števila krajanov s svojimi zgodbami in slikami. Avtorica je na prijeten način pripovedovala o nastanku knjige, o sodelovanju ljudi, ki se stvari še spominjajo sami ali iz pripovedovanja svojih prednikov. Res lep zgodovinski  prikaz kraja in prebivalcev vse do današnjih časov. Lepo je čutiti z ljudmi, ki so še povezani. To je najbolj vidno v urejenosti kraja in predvsem v veliki udeležbi takih in podobnih prireditev.       

Sj

                             Po dolgem času smo spet veselo zapeli
                            Avtorica knjige g. Tanja s svojimi sodelavci
                                                        Predstavitvena scena

2 komentarja:

  1. Lepo je bilo prisostvovati v živo in začutiti gorjansko srce. Bravo. Sem del zgodovine in sem ponosna na Dolž in dolžane.
    Marija

    OdgovoriIzbriši