Preišči ta spletni dnevnik

ponedeljek, 21. junij 2021

Druženje v juniju

Naše prvo letošnje druženje je bilo na  lepo, vročo junijsko nedeljo na prostem na Dolžu, takoj ko je bilo mogoče po ukinitvi strogih ukrepov zaradi epidemije. Bilo je kar številno članstvo, da smo lahko izpeljali občni zbor. Ker je sovpadalo naše srečanje s 30. rojstnim dnem naše države, smo začeli s himno, ki jo je zapel naš pevski zbor. Gospa Jelka nam je nato odrecitirala še lepo domovinsko pesem, seveda smo ob tej priliki tudi obesili našo zastavo.

Začelo se je s himno in recitacijo





 

 Kot zanimivost in za spodbudo članstva je bila razstava rokodelskih del. Naši člani so se res izkazali, upamo, da bo tudi ostale kaj pritegnilo. V korona časih se je še več ljudi odločilo in začelo doma izdelovati razne drobne predmete, izdelovanja rož, prtov, košar, slik, poslikav in podobno. Predstavite se in pokažite kaj znate. 

Naša članica Majda, upokojena medicinska sestra, je bila v pripravljenosti, če bi koga preveč zdelala vročina.

To je naša rokodelska stojnica



Policist PP Novo mesto nam je na kratko predstavil in svetoval glede varnosti in možnosti zlorab. Povedal je, da smo na našem področju, kar se varnosti tiče, med manj ogroženimi, nikoli pa previdnost ni odveč.

V nadaljevanju je predsednik društva na kratko predstavil delo društva v preteklem letu in podal plan za letošnje leto. Člane je seznanil  in pozval, da se v čimvečjem številu vključijo k športnim dejavnostim, pevskemu zboru in  k dejavnostim še na drugih področjih kot so fotografska, likovna in literarna sekcija. Po omejitvah se je v maju in juniju  začelo dogajati. Naši člani sodelujejo na športnih igrah PZDU Dolenjske in Bele Krajine, prvi letovalci pa gredo na morje konec junija. V Črmošnjicah in na Dolžu bo kmalu nared kegljanje na vrvici. Podrobnosti o našem preteklem in prihodnjem delovanju smo že objavili v našem glasilu, ki izide vsako leto februarja.

Prisluhnili smo predavanju in poročilom
















Prostor na Dolžu je res enkraten za take dogodke, ki ga seveda naredijo ljudje
Poročilo za preteklo leto in plan za naprej

Delovno predsedstvo

 Predsednik je seznanil  prisotne o možnostih prevoza za starejše, ki rabijo prevoz do zdravnika ali po drugih nujnih opravkih. Prevozi se imenujejo Prostofer in delujejo na prostovoljni osnovi. Novomeška občina ima na razpolago dva električna avtomobila. Poziv je bil tudi za kakšnega prostovoljca iz našega društva, ki bi opravljal to delo 1 do 2 krat na mesec.

Srečanje se je nadaljevalo z malico  in živo glasbo. Plesalo pa se je bolj malo, saj je vročina poskrbela, da smo bili v senci pod šotori. Bilo je veliko omizja, tako da je res bilo poskrbljeno za našo varnost, kar se tiče zdravja.  

Sj

Priznanja so dobili člani, ki so v društvu 20, 30 in 35 let

Predsednica Rdečega križa g. Slavka  je povedala, da se pričnejo v juliju meritve krvnega tlaka, ter sladkorja in holesterola v krvi
Pozdravil nas je in podal kar nekaj informacij - predsednik PZDU za Dolenjsko in Belo Krajino            g. Dušan Kraševec




3 komentarji:

  1. Lustno in lepo je blo. Vsi zadovoljni. Pohvala za organizacijo. Naslednje leto spet.
    Marija

    OdgovoriIzbriši
  2. Lepo izpeljal ZČ in celotno srečanje. Nekaj fotk iz razstave na
    http://pzdudolenjskeinbelekrajine.si/udelezba-na-zborih-clanov-du/

    OdgovoriIzbriši