Preišči ta spletni dnevnik

petek, 24. februar 2023

Občni zbor

Občni zbori, ki se vrstijo po vseh društvih upokojencev, dokazujejo, da smo že kar krepko v novem letu. V lepem ambientu gostišča Prepih se je zbralo blizu 200 članov našega društva, da skupaj prisluhnemo poročilom za preteklo leto in planom dejavnosti za naprej. 
Najprej je z lepo slovensko pesmijo nastopil pevski zbor društva, nato pa nas je pozdravil predsednik društva Marjan Štangelj.  
V nadaljevanju nam je zdravstvena delavka predstavila  zdravstveno dejavnost, ki se v Novem mestu šele uvaja. To je program paliativne oskrbe. Lepo nam je razložila pomoč, nego in razumevanje neozdravljivo bolnega. To se dotika vseh ne glede na starost, dejstvo pa je, da smo upokojenci še bolj potrebni tovrstne razlage in pomoči.
Sledilo je poročilo o delu društva. V letu 2022 so dejavnosti potekale že v polnem obsegu. Tako je bilo veliko društvenega dogajanja in druženja na področju športa - pohodi, kegljanje, rekreacija v dvorani, pikado, balinanje. Na področju kulture je to pevski zbor in razne prostoročne dejavnosti. Gotovo so med najbolj obiskanimi izleti - pomladi, jeseni in planinski v maju, pravtako pikniki v maju in jeseni.
Tudi plan za leto 2023 je naravnan ambiciozno - aktivnosti v vseh dejavnostih - športnih, izletniško-dopustniških in kulturnih.
Prisotni so bili: predsednik PZDU za Dolenjsko in Belo Krajino g. Dušan Kraševec ter predsedniki ali njihovi namestniki delujočih društev v KS Stopiče in Dolž ter predsednika obeh krajevnih skupnosti.
Po končanem programu občnega zbora je bila malica za vse prisotne, ki smo uživali v podaljšanem večeru v prijetnem druženju in klepetu.  
Joži
Delovno predsedstvo zbora




Najprej nas je pozdravil predsednik društva Marjan





Predsednik PZDU g. Kraševec se vedno odzove povabilu

Veliko omizja, velika udeležba

Imamo kar srečo s tako velikim in lepim prostorom v Podgorju

Hrana prihaja

Zadovoljni udeleženci

1 komentar: