Preišči ta spletni dnevnik

torek, 29. marec 2022

Praznovanje 40 let DU Podgorje Stopiče


V delu društva, ki deluje že 40 let, to prav gotovo pomeni, ne samo prelomnico ampak tudi neke izkušnje, spoznanja in dognanja, ki obeležujejo prehojeno pot in kažejo poti za naprej. Kar dolgo smo se pripravljali na obeležitev, od tega da nam je pot prekrižal virus, ki je veliko stvari postavil na glavo, zlasti društvena dogajanja  v smislu druženj ipd. Ali smo delali dobro? Lahko se reče, da smo se razvijali in nadgrajevali. Največji pokazatelj je gotovo odziv članov, ki vsem, ki se trudijo, veliko pomeni. Odziv je vedno in to kar lep, malo preseneča, da na taki lepi kulturni prireditvi ob 40. letnici ni bilo prisotnih več naših članov.

Prireditev smo pripravili v športni dvorani Stopiče, v želji, da se pridruži čim širši krog ljudi, tudi tistih, ki bodo upokojenci čez desetletja.

Na začetku prireditve je MePZ našega društva zapel himno in nato še nekaj pesmi. Sledil je nagovor predsednika našega DU, in župana MO Novo mesto, ki je društvu podelil priznanje. Lep kulturni program so pripravili učenci OŠ Stopiče in sicer otroški in mladinski pevski zbor in  klapa Lastra s prispevkom dalmatinskih. Na takih prireditvah spoznavamo talente iz našega Podgorja. Ksenija Šašek iz Zajčjega vrha je že izkušena pevka in se  je z veseljem predstavila domačemu občinstvu in seveda navdušila. Iz bližnje soseščine so se izkazali Mirnopeški muzikanti.

Ker je bil materinski dan, smo tudi našim mamam zapeli in jim zaželeli vse najboljše.

V predverju dvorane so se zopet izkazali naši rokodelci. S svojimi slikovitimi in barvitimi izdelki, ki so bili prava paša za oči, so mogoče navdušili še kak skrit talent, ki se naj odkrije in pokaže kaj zna.

Po  prireditvi so se izkazale gospodinje s svojimi sladkimi dobrotami. Hvala.

Ob tej priložnosti je tudi čas za zahvalo vsem izvajalcem programa, MO Novo mesto, KS Stopiče in seveda OŠ Stopiče za vso podporo in pomoč. Gospa Marjanca je z njej lastno podobo in izkušnjami prireditev oblikovala in vodila.

Zahvala gre tudi vam, dragi obiskovalci, saj brez vas prireditev ne bi imela smisla. 

Joži Staniša

Začelo se je s himno, ki jo je zapel naš pevski zbor
Najmlajši  iz šole znajo vedno navdušiti
Z veseljem se je odzvala naša pevka Ksenija iz Zajčjega vrha

Mladinski pevski zbor nastopa z vso mladostno energijo

Skupna pesem mamam za materinski dan

3 komentarji:

  1. Čestitke ob visoki obletnici. Želim vam še naprej uspešno delo in dobro sodelovanje.

    OdgovoriIzbriši
  2. Res je bilo lepo,lepa prireditev,obisk bi bil lahko večji in s tem tudi zahvala vsem za trud

    OdgovoriIzbriši
  3. Avtor je odstranil ta komentar.

    OdgovoriIzbriši