Preišči ta spletni dnevnik

sreda, 25. maj 2022

Pevski zbor - Ormož, piknik na Dolžu, Gospodarsko razstavišče v Ljubljani

 Naš pevski zbor je "zalaufal" na polno. Tri dni zapored  smo nastopali. 
V soboto 21. maja smo nastopili z gasilskimi pevskimi zbori v atriju gradu v Ormožu. Bilo je pravo pevsko-gasilsko vzdušje nabito z emocijami slovenske pesmi. Nastopili smo sami in z združenimi zbori, ki daje še poseben zvok in čar.  V predstavitvah je bilo čutiti pravo povezanost in pripravljenost te organizacije - gasilskih društev, ki tako številno delujejo v naši državi.
 
Bili smo veseli, da smo del slovesnosti

Predstavljeni smo bili kot DU, ki ima v svojih vrstah tudi prizadevne gasilke in gasilce
      
Naslednji dan smo imeli piknik - tradicionalno letno srečanje članov DU Podgorje Stopiče na Dolžu. 
Na vseh srečanjih našega društva sodelujemo s pesmijo. Končno smo začeli z bolj rednimi vajami, tako da se bomo naučili tudi kaj novih pesmi. Nekateri nam že kar očitajo, da se preveč ponavljamo, pa saj sta tudi Golica in V dolini tihi in še mnogo drugih vedno poslušane. Vabimo pa člane, ki imajo posluh in veselje do petja, da se nam pridružijo. Vaje imamo vsak torek ob 7. uri zvečer v Osnovni šoli Stopiče.
 
Skrivali smo se kar v senci pod šotori

Predsednik PZDU g. Dušan Kraševec se vedno odzove in nas pozdravi

Napotki našega predsednika Marjana

No, v ponedeljek 23. maja smo bili pa na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani, kjer so potekali DNEVI MEDGENERACIJSKEGA SOŽITJA.  Potekale so razne razprave o različnih temah, ki se dotikajo nas starejših. Teme so  bile  kakovostnejše bivanje starejših, pomoč drugega, to pomeni zdravstveno in socialno oskrbo, pa tudi prijetnejše plati kot so rokodelske dejavnosti, kulturne prireditve, srečanje z zamejci in ne nazadnje srečanje zborov DU Slovenije. Pevci našega zbora so zapeli dve pesmi. Pozdravil in vzpodbudil nas je tudi predsednik ZDUS g. Janez Sušnik.
Joži S.

Na odru gospodarskega razstavišča

Na Tromostovju - z našimi navijači in Rudolfom - seveda smo tudi zapeli





 

 


1 komentar: